Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرآیند گذار و تغییر در جامعه را نه از قراردادهای نفتی یا تغییرات سران و جایگاه سردارها که از تغییر مفاهیم نزد گروه‌های کوچک و تئاتری‌ها و پرتره‌ها و نقاشی‌ها می‌توان یافت. به‌قول شیخ حسن جوری در سریال «سربداران» که وقتی از او پرسیدند تکلیف چیست؟ با متانت و وقاری به‌یادماندنی پاسخ داد تکلیف همان است که بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این جمله درعین سادگی دو خط اول این نوشته را از دو جهت پوشش می‌دهد؛ تکلیف جامعه و سیاست که مشخص بوده و صرفا بدون دخالت‌ ما بر ما مشخص خواهد شد و ما چندان دخالتی در آن نداریم و درعین‌حال نیز کاری از دست ما به‌صورت مستقیم برنمی‌آید و از طرفی نیز تکلیف کردار و رفتارمان هم معلوم بوده و می‌دانیم مسیری که در آن هستیم باید ادامه دهیم. به همین جهت برخلاف نگاه‌های فراخ و با جدیت‌ فراوان باید به اتفاقات ساده توجه کرد؛ به گروه‌های‌ مستقل، به انسان‌های طنزپرداز که نه مدعی و نه وابسته به جایگاهی خاص هستند (چراکه وابستگی جلوی دید نقادانه و ایجاد هرگونه خلاقیتی را می‌گیرد و راهی جز تقلید باز نمی‌گذارد.) این افراد درنهایت سادگی و استقلال و نگاهی آزادانه به مفاهیم می‌توانند تغییرات را شروع کنند یا لااقل خیال ما را به شروع و رخداد آن دعوت کنند. این دگرگونی نیز مثل مقوله مُد می‌تواند از ساده‌ترین ساحت‌ها شروع شده و به رده‌های‌ بالاتر نفوذ کند. به همین دلیل نیازی نیست تا وارد سروصداهای عجیب و اخبار غریب بشویم تا رشد اجتماعی و گذار آن را تماشا کنیم، دیدن یک تئاتر کمدی با موضوعی متفاوت، جدید و بکر اتفاقا خیلی بهتر می‌تواند ناخودآگاه جمعی ما را جهت دهد. نگاه جست‌وجوگر و کنجکاو ما باید به‌دنبال چیزهایی باشد که در هیاهوی پیرامون فرهنگ و این شهر درحال رخ دادن هستند؛ بی‌سروصدا و بدون آنکه ادعای عجیبی داشته باشند!

داستان خانواده ایرانی

موضوع تئاتر خانــواده آقــــای هاشــمی داستان ماندن میان تغییر یا عدم‌تغییر است. داستان پایبندی به گریه و سنت وفاداری به‌ساحت غم و تکرار آن یا روی آوردن به زندگی است. تم غالب داستان شکافی آشنا بین افراد خانواده است که بین برگزاری مراسم غم یا شادی، زندگی و مرگ با هم در دو جبهه درحال نبردی طنزآمیز هستند. اختلافی بین بزرگترهای خانواده که برپایی غم را واجب می‌دانند و کوچکترها که به‌دنبال شادی و درآمدند.

ماجرا آنجایی به لحظه حساس کنونی نزدیک‌تر می‌شود که تصمیم‌گیری برای برپایی غم یا شادی به عهده نیروی سوم و یک ممیزی قرار می‌گیرد، یعنی افراد یک خانواده دیگر به‌مثابه نیروهایی تاثیرگذار نمی‌توانند سرنوشت غم یا شادی را خود تعیین کنند و این تیغ یا قیچی ناظر است که سرنوشت اجرای آنها را مشخص خواهد کرد. از این روی تکلیف احساس‌های خانواده آقای هاشمی، هیچ‌گاه به یک ثبات و سرنوشتی ثابت رهنمون نشده و به توافقی در بین افراد خانواده منجر نمی‌شود. خانواده آقای هاشمی که نهایتا سهم ناچیزی از تصمیم‌گیری برای آنها معین شده می‌توانند مشتی باشند از خروارها عواطف بلاتکلیف خانواده‌های‌ ایرانی که درنهایت نمی‌دانند بالاخره سهم‌شان از این شرایط گریه است یا خنده؟!

جای شکرش باقی است که این داستان اینجا تمام نمی‌شود، بازبینی‌ها تکرار می‌شوند و ما نیز نه می‌توانیم از خنده خود صرف‌نظر کنیم و نه گریه و غم. درست است که داستان این تئاتر با لحظه‌ای غمگنانه شروع می‌شود و با تکرار همان نیز به‌پایان می‌رسد اما در میانه‌اش تا جای ممکن از همه ظرفیت‌های خود استفاده می‌کند تا مخاطب را بخنداند. این داستان خود ماست. در وضعیتی که با هزار درد، همچنان با ذوقی بی‌مانند می‌توانیم مسائل را به سطحی برای تحمل فروبکاهیم، آنها را هضم کنیم و درحدی که برای زنده ماندن و ادامه نیاز است، آنها را به مقولاتی دلخواه تغییر دهیم، همه ما می‌دانیم که این وضعیت نیز می‌گذرد و ما باز خواهیم خندید و می‌دانیم که تراژدی‌ها آن روی کمدی‌ها هستند و برعکس. ما درمیان تراژدی‌ها جز زیبایی نمی‌بینیم، این تنها سنتی است که نیک به آن آگاهیم و آن را در صحنه زندگی، هر روز زیست می‌کنیم.

۵۸۵۸

کد خبر 1538015

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: تئاتر بازیگران تئاتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۰۷۰۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شوک و ناراحتی حذف: ستاره PSG با گریه رفت

به گزارش "ورزش سه"، پاری سن ژرمن شب گذشته در دیدار برگشت از مرحله نیمه نهایی رقابت‌های لیگ قهرمانان اروپا در ورزشگاه پارک دو پرنس به مصاف دورتموند رفت و با یک گل برابر این تیم شکست خورد تا بار دیگر در فتح این عنوان ناکام مانده باشد.

شاگردان لوئیس انریکه در حالی نتوانستند راهی دیدار فینال شوند که پیش از شروع مرحله نیمه نهایی بسیاری آنها را مدعی اصلی صعود می‌دانستند و شانس بسیار کمی برای دورتموند قائل بودند اما شرایط در زمین به شکل کاملا متفاوتی پیش رفت.

بازیکنان این تیم پس از به صدا درآمدن سوت پایان بازی بسیار ناراحت و ناامید به نظر می‌رسیدند و اسکای اسپرت ایتالیا خبر داده است که دوناروما یکی از بازیکنانی بود که بیشتر از سایرین از اینکه تیمش نتوانست از راهی بازی فینال شود ناراحت شده بود.

این ستاره ایتالیایی که پس از ترک میلان و پیوستن به پاری سن ژرمن امیدوار بود که بتواند موفقیت‌های بسیاری را با این تیم تجربه کند در حالی زمینه بازی را ترک کرد که بسیار احساساتی شده بود و نتوانست جلوی اشک‌هایش را بگیرد و این موضوع از چشم خبرنگاران و هواداران پنهان نماند.

دیگر خبرها

  • وزیر کار تکلیف کارگران را روشن کرد/ حداقل دستمزد کارگران تغییر می‌کند؟
  • شوک و ناراحتی حذف: ستاره PSG با گریه رفت
  • تکلیف تغییر نام استقلال مشخص شد
  • پیام تبریک دکتر قاضی‌زاده هاشمی به مناسبت چهاردهمین سالروز تأسیس بانک دی
  • رویان، مهیار عیار و چند سریال دیگر
  • فرمول تعیین دستمزد کارگران تغییر می‌کند؟ وزیر کار تکلیف را روشن کرد
  • اشک‌های بامزه چمران در شورای شهر تهران
  • شعار ثبت نام؛ ثبت‌نام مطلوب و خانواده مداری است
  • قبرستان متروکه منطقه دهخدای زنجان تعیین تکلیف می‌شود
  • (عکس) بخندیم یا گریه کنیم؟؛ میوه فروشی که روی گوجه سبز برچسب هندوانه زد